Hoe AI en ChatGPT jouw Open Bedrijven Dag kunnen helpen

Geplaatst op

Laatst bijgewerkt op

2 minuten lezen

Het organiseren van een Open Bedrijven Dag kan behoorlijk intensief zijn. Van het bedenken van een programma tot het regelen van marketing en alles daartussenin. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. AI en tools zoals ChatGPT kunnen helpen om van jouw Open Bedrijven Dag een succes te maken. Hier zijn enkele manieren waarop ChatGPT van pas kan komen bij de voorbereidingen.

1. Bedenk een programma zonder stress

Het bedenken van een aantrekkelijk programma voor bezoekers kan uitdagend zijn. ChatGPT kan helpen met het genereren van creatieve ideeën. Wat dacht je van een interactieve rondleiding door je bedrijf, waarbij bezoekers zelf kleine taken kunnen uitvoeren? Of een 'meet the team'-sessie waarin medewerkers vertellen over hun werk en passie? Andere opties zijn bijvoorbeeld een live demonstratie van een uniek productieproces of het aanbieden van mini-workshops om bezoekers echt hands-on ervaring te geven.

2. Tips en tricks voor een vlekkeloze dag

Advies nodig over hoe je jouw bedrijf het beste presenteert aan bezoekers? ChatGPT kan praktische tips bieden, zoals het organiseren van een aantrekkelijke rondleiding, het creëren van een goed doorstroomplan voor bezoekers, of het voorbereiden van je team op veelgestelde vragen. Stel bijvoorbeeld een quiz samen over je bedrijf voor bezoekers om hun kennis te testen, of plan korte pauzes met hapjes en drankjes zodat bezoekers op hun gemak rond kunnen kijken.

3. On-the-fly antwoorden voor bezoekers

Tijdens de Open Bedrijven Dag kan het lastig zijn om alle vragen van bezoekers persoonlijk te beantwoorden. Denk eens aan het inzetten van een ChatGPT-gebaseerde chatbot op je website. Deze kan veelvoorkomende vragen over het programma, de routebeschrijving of parkeermogelijkheden beantwoorden, zonder dat jij overal tegelijk hoeft te zijn. Dit kan vooral nuttig zijn voor grote groepen bezoekers die tegelijkertijd binnenkomen.

4. Creatief met namen en titels

Vind je het lastig om creatieve namen te bedenken voor de verschillende activiteiten? ChatGPT kan hierbij helpen! Of je nu een speelse naam zoekt voor een kinderactiviteit, zoals “Mini-Monteurs” waar kinderen kunnen sleutelen aan veilige onderdelen, of een pakkende titel voor je openingspresentatie. Misschien zelfs suggesties voor een thema dat je Open Bedrijven Dag meer cohesie geeft.

P.S. Wist je dat ChatGPT heel deze blog heeft geschreven? Als AI zulke ideeën kan bedenken, stel je dan eens voor wat het voor jouw Open Bedrijven Dag kan betekenen.

doe mee aan de open bedrijven dag?

De Open Bedrijven Dag is hét moment om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Laat bezoekers zien wat jouw bedrijf doet, inspireer de nieuwe generatie en versterk de regionale samenwerking.  Wil je meedoen of meer informatie? Bekijk dan de mogelijkheden op onze website en ontdek hoe jouw bedrijf kan profiteren van deze unieke kans.

Meer info